miercuri, 16 ianuarie 2013

Anul 2013 - Anul Spiridon Vangheli


Anul 2013 este declarat Anul Spiridon Vangheli. Cu această ocazie Sala de lectură Nr 3 Vă invită să vizitaţi expoziţia consacrată scriitorului, prozatorului, traducătorului şi editorului Spiridon Vangheli.

Anul trecut, scriitorul Spiridon Vangheli a împlinit 80 de ani, iar pe parcursul activităţii sale de creaţie, de circa jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care: „Isprăvile lui Guguţă", „Columb în Australia", „Guguţă - căpitan de corabie", „Băieţelul din coliba albastră, „Steaua lui Ciuboţel", „Guguţă şi prietenii săi" etc.
Spiridon Vangheli este un scriitor cunoscut atât în ţară, cât şi peste hotarele Moldovei. Scriitorul s-a născut în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, cărţile lui au fost traduse în circa 40 de limbi şi editate într-un tiraj de peste 8 milioane de exemplare, acestea au apărut în peste 68 de ţări. Împreună cu poetul Grigore Vieru, scriitorul a editat un Abecedarul din care au învăţat multe generaţii de copii. Spiridon Vangheli este deţinător al Diplomei de Onoare "Andersen".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu